DISCOVER ha creat quatre categories per a l’activitat docent i ha classificat aquestes 20 eines digitals en aquestes categories. Això us proporciona una manera ràpida i senzilla per buscar i trobar la millor eina per a la tasca que teniu entre mans.


PREPARACIÓ

Fracassa en preparar i prepara’t per fracassar! Sabem que la preparació suposa una gran part del vostre treball com a formador d’adults. És per aquest motiu que hem compilat algunes de les millors eines digitals, perquè us ajudin a investigar, reunir i seleccionar el contingut de les vostres formacions i dels vostres materials d’aprenentatge. En aquesta categoria, hem inclòs algunes eines digitals molt útils per trobar i usar lliçons ja existents creades per altres formadors d’Europa i d’arreu del món.

PRESENTACIÓ

En els últims anys s’ha produït un gran canvi cap a l’aprenentatge en línia i l’educació digital. Sou nous en l’ensenyament en línia? No us preocupeu. Disposeu ja d’un gran contingut i coneixement educatiu, tot el que ara necessiteu és una eina digital simple i fàcil d’utilitzar que us ajudi a crear la vostra primera lliçó. Seleccioneu la categoria Presentació per trobar l’eina més adequada per a vosaltres.

INTERACCIÓ I AVALUACIÓ

Els estudis mostren que els alumnes adults prefereixen la interacció i que són aprenents actius en lloc de receptors passius d’informació. L’experiència ens diu que la retroalimentació i l’avaluació son crucials per permetre que els alumnes avaluïn el seu progrés i determinin àrees potencials de millora personal. La interacció i l’avaluació promouen l’autoreflexió, augmenten la retenció de coneixements i fomenten la discussió constructiva amb els formadors o amb altres estudiants en línia. En aquesta categoria, mostrem algunes eines digitals clau que poden portar aquests elements en línia.

BIBLIOTECA DIGITAL

Un pas cap a l‘educació en línia significa passar de l’emmagatzemament d’arxius físics als virtuals, però las biblioteques virtuals no només serveixen per l’emmagatzemament. Es poden utilitzar de forma creativa per fomentar la comunicació i la col·laboració entre companys i activitats d’aprenentatge basades en problemes. Podeu obtenir més informació sobre les eines d’aquesta categoria a continuació.